Macam mana nak pakai tudung ni eh ? : Sunday, December 22, 2013

Assalammualaikum ~

Hyehye .
Haaaa ! Sekarang ni kan banyak sangat jenis shawl kat luar sana kan .
And aku rasa yang paling latest shawl half moon kan ?
Tahu tak macam mana shawl tu ? Ni haaa : 


Tahu kan ? 
Tapi macam mana nak pakai ? Bentuk dia macam pelik je kan ?
Haa ni aku nak share tutorial ni .
Tutorial ni aku tengok kat Youtube jea , berlambak .
So here : 



So kat girls yang luar sana yang still belum bertudung ,
aku bukan nak paksa , just nak cakap kat Internet ni berlambak
cara pakai shawl or tudung yang cantik-ii .
Hope boleh jadi inspiration untuk korang terus bertudung :)

Okay thats all , bye xx

Perempuan ni sensitif . Kenapa ehh ? :'):

Assalammualauikum :)

Hyehye . 
Nak tahu tak kenapa perempuan ni mudah menangis , sensitif even
pasal benda kecil je kan ?


Read this : 

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya,

"Ibu, mengapa ibu menangis?"Ibunya menjawab, "Sebab ibu adalah perempuan, nak."
"Saya tidak mengerti ibu," kata si anak.
Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. "Nak, kau memang tak akan mengerti"
Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya."Ayah, mengapa ibu menangis?""Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,"sang ayah menjawab.
"Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan".

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu hari, dia bertanya kepada seorang gurunya,

"cikgu, mengapa perempuan mudah menangis?"

Gurunya menjawab:

"Saat Allah ciptakan wanita, Allah membuatnya menjadi sangat utama. Allah ciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga, bahu itu cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur. 

Allah memberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan, dan mengeluarkan bayi dari rahimnya, walau seringkali pula, ia kerap berulangkali menerima cerca dari anaknya itu.

Allah memberikan keperkasaan, yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah, saat semua orang sudah putus asa.

Pada wanita, Allah memberikan kesabaran, untuk merawat keluarganya, walau letih, walau sakit, walau lelah, tanpa berkeluh kesah.

Allah memberikan wanita, perasaan peka dan kasih sayang, untuk mencintai semua anaknya, dalam kondisi apapun, dan dalam situasi apapun. Walau, tak jarang anak2nya itu melukai perasaannya, melukai hatinya.

Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada bayi-bayi yang terkantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat dideka pdengan lembut olehnya.

Allah memberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya, melalui masa-masa sulit, dan menjadi pelindung baginya. Sebab, bukankah tulang rusuklah yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak?

Allah memberikan kepadanya kebijaksanaan, dan kemampuan untuk memberika npengertian dan menyedarkan, bahawa suami yang baik adalah yang tak pernah melukai isterinya. Walau, seringkali pula, kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami, agar tetap berdiri, sejajar, saling melengkapi, dan saling menyayangi.

Dan, akhirnya, Allah memberikan wanita air mata agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus Allah berikan kepada wanita,agar dapat digunakan bilapun da inginkan. Hanya inilah kelemahan yang dimiliki wanita, walaupun sebenarnya, air mata ini adalah air mata kehidupan".



 ''KU beri dia air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru ...."
Holiday is begin : Saturday, November 16, 2013

Assalammualaikum x



Hyep :) As you know , holiday is begin . Yeahhhh ! And ini lah yang ditunggu - tunggu oleh pelajar sekolah . But for me , aku still tak rasa yang now aku sedang bercuti panjang . Taktahu kenapa . Rasa sedih jea nak tinggalkan sekolah and asrama . I dont know kenapa lah . Dari semalam aku balik rasa sebak semacam jea . Ya Allah , kau tenangkanlah hati ku ini :'(

Maybe im gonna miss hostel , senior , junior and of course my friends . Ya Allah taktahu kenapa sebak sangat , hmm . Maybe sebab tak boley jumpa member semua tu . Rasa macam form three ni banyak sangat kenangan . Taktahulah kenapa . Hanya Allah jea tahu apa yang aku rasa sekarang nie :/ 

Bytheway goodluck kepada calon SPM yang masih mengharungi paper spm yang akan berakhir kelak . Jangan mudah putus asa , SPM tu menentukan masa depan korang semua , so do the best untuk paper yang seterusnya . Takpe korang lagi lama cuti daripada kiteorang nie , lepas SPM boley korang enjoy . Kami ni kena sambung study lagi next year . 

Kay only this for this entry . Bye assalammualaikum :')



Salsa next year pindah :'(



Will miss them x
Justin Bieber ? : Wednesday, October 16, 2013

Assalammualaikum :) 

Embedded image permalink

* I miss her like crazy :'(

Morning-ii . I miss to write in this blog memandangkan busy dengan PMR haritu , so aku tutup blog kejap and malam tadi baru update and upgrade semua benda. Tu pasal jadi cenggini. Hahaha , rindu rindu rinduuuu :* Aku rasa dah ramai yang pakai blog macam dulu , sokeyy aku tetap blogger tegarrr (y)

Justin Bieber ? Hmm , terindu pulak dengan dia . Ececeh , gaya macam pernah jumpa je kankan? Takpe bajet sikit . Entahlah terasa macam terlupa kejap kat JB , bajet macam dia kenal aku jehh . Ahhh abaikan . Rindu pulak meja bilik study aku yang berlambak aku tempek gambar Justin Bieber kat situ :3 Dah macam album kot aku rasa .

Aku pun dah jarang ikut perkembangan dia . Kalau dulu setiap hari stalk tweet dia nak tahu konsert kat mana setiap hari .Lagu baru dia pun aku jarang dengar now . Takpe-ii , jakgi aku dengar . Hahaha , dandan tu jugak nak dengar . 

Tetiba rindu budak sorang dalam dorm aku ni. Dia panggil aku ''Kak Bieber'' . Haha , boleh pulak . Aku ye kan je lah . Tapi comel what ? Haha , puji sendiri pulak kannn . Rindu nak dengar cikgu Nasuha bahan aku pasal Justin Bieber , hadoii . Aku tengah fokus tetiba masukkan unsur Justin Bieber , saja pulak tu perli aku . Hahaha , sokayy . Aku sukaa . And teringat time Teacher Wan cakap pasal Justin , letak gambar dalam purse lah bagai , dalam kelas semua pandang aku . Bapak malu taktahu nak cakap acano . Aku tak sangka yang dalam soalan paper one english pun ada tanya pasal Justin Bieber . Haha , sengih-ii je jawabnya :3 

Maybe that's all yang nak share . Lepas ni aku tukar theme lain pulak kot . Ikut mood , now Twilight punya theme . Lepas ni taktahulah . Gtg , Assalamualaikum :) 


Bye x
readers
credits: 1 2 copyright © a little memory
"♫Insert song title here!"
-